Ambassadeurs zijn mensen en organisaties die ervaring hebben met de Gerard Endenburg Foundation en de Sociocratische Methode en daar iets over willen vertellen.

 

Geboortezorg organisatie Eendracht Utrecht

Geboortezorg Eendracht Utrecht

“We hebben veel profijt van de implementatie van SKM en benoemen dit ook graag bij diverse gelegenheden!”

Mariska van der Horst
088 250 5762

 

Roel den DunnenRoel den Dunnen

Roel den Dunnen (1939) was tot eind 2018 langdurig lid (sinds 2000) van de Topkring van het Sociocratisch Centrum Nederland.
Roel was in zijn werkzame leven veelvuldig actief in het Openbaar bestuur onder andere als Wethouder van de Gemeente Rotterdam en als secretaris generaal van het ministerie van VROM.
Roel was en is zeer onder de indruk van de door Gerard Endenburg ontwikkelde methode.

Hij zegt daarover: “Het is mijn blijvende overtuiging dat Sociocratie een belangrijke bijdrage kan leveren aan het maatschappelijk functioneren.”

 

VSV AlliantVSV Alliant Utrecht 

“Wij zijn als VSV inmiddels een tijd op weg met de sociocratische methode en een evaluatie daarvan vindt nu plaats. Als er andere geïnteresseerden zijn is het prima om ons VSV als referentie op te geven.”

Nynke Scheel
Regiomanager Naviva Kraamzorg
(088) 7777 666

 

Ella ter Kuile- Van der HoevenElla ter Kuile-Van der Hoeven

Ella ter Kuile (1931) is sinds 1998 lid van de Topkring van het Sociocratisch Centrum Nederland, en vele jaren in de rol van voorzitter. Zij vertegenwoordigt als jurist het juridisch domein in de Topkring.
Ella was geruime tijd lid van de VVD de fractie in de gemeenteraad van Rotterdam, en is meerdere jaren fractievoorzitter geweest.
Ella is nog steeds op allerlei manieren actief en betrokken in het Sociocratisch Centrum en lid van de kring Samen Leven.
Waar ze maar kan brengt ze de Sociocratische Methode onder de aandacht van mensen en organisaties.

Zij wijst op de gelijkwaardigheid van de mensen die bij toepassing van sociocratie wordt gewaarborgd. Resultaat o.a. : in de relatie “baas – knecht” is er een plek voor de inbreng van de “knecht”. Hij doet mee.

 

Huis voor TaalHuis voor Taal /Welzijn Lelystad

FlevoMeer Bibliotheek en Welzijn Lelystad werken structureel en op gelijkwaardige wijze samen in het project Huis voor Taal. Alle betrokkenen zijn geschoold en nieuwe teamleden worden binnen Huis voor Taal geschoold in deze Sociocratische werkwijze.Welzijn Lelystad

“Dankzij financiële ondersteuning van de GEF zijn de medewerkers van het project Huis voor Taal geschoold in SKM. Sinds 2017 is Huis voor Taal sociocratisch ingericht. Er wordt met positieve inzet en naar ieders wens volgens de SKM overleg en communicatie structuur gewerkt.
Twee medewerkers van de Algemene Kring hebben de scholing Effectieve Teamleiding gevolgd bij het Sociocratisch Centrum. Vervolgens hebben 3 medewerkers de training Toepassing SKM gevolgd en aansluitend is één medewerker opgeleid tot scholingsdeskundige.
De gehele Huis voor Taal organisatie beschikt nu over 5 gespreksleiders. Jaarlijks hebben zij meerdere malen interne intervisie, begeleid door de scholingsdeskundige.
Zie ook onze jaarverslagen (zie laatste versie: HIER).
Huis voor Taal is trots op een aantal publicaties waarin wij mochten ‘vertellen’ over onze ervaringen met de methode. Deze publicaties zijn gedeeld in het internationale netwerk van het elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa (EPALE): zie laatste bijdrage: HIER en HIER).
In een Interview met Marion Rhoen (4-2-2020) hebben wij onze ervaringen gedeeld over het voeren van Functioneringsgesprekken op Sociocratisch wijze: zie HIER.
Kortom, wij kijken terug op 3 zeer leerzame SKM jaren!”

Aldus Mirjam Bloedjes
Projectcoördinator Huis voor Taal
06-14324671